Jordbær-rabarber-islagkage

27. juni 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Du behøver ikke en ismaskine for at frembringe denne iskolde, fristende lagkage med kiksebund og jordbær-rabarberfyld.

Bemærk
Kiksebunden skal stå køligt i mindst en time inden isfyldet lægges på. Derefter skal kagen sætte sig i fryseren 3-4 timer, men gerne natten over, og tages ud af fryseren ca. 45 minutter inden servering.

Ingredienser

Sådan gør du

Knus kiksene helt fint, og bland dem med mandelmel og smeltet smør.
Beklæd en rund form med en diameter på ca. 24 cm med bagepapir i bunden og kageplast op ad kanterne. Tryk massen ud i den med bagsiden af en grydeske. Stil bunden køligt i mindst en time.
Skær rabarber i skiver, og giv dem et opkog i en gryde sammen med jordbær, sukker og vaniljepulver. Lad det simre til en tyk grød i ca. 10 minutter. Mos massen med en grydeske, så den bliver ensartet, og lad den afkøle helt i køleskabet eller evt. fryseren.
Pisk æggeblommer og flormelis lyst og luftigt i 5-7 minutter. Pisk fløden til en let skum, og vend den i lidt af gangen. Vend jordbær-rabarbermassen i.
Hæld ismassen oven kiksebunden, og stil kagen i fryseren mindst 3-4 timer, men gerne natten over. Tag kagen op af fryseren, og lad den optø lidt i køleskabet ca. 45 minutter inden servering. Pynt med friske jordbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar