Poke bowl med soyamarineret laks

Poke bowl minder lidt om sushi i en skål. Det er bare meget lettere at lave. Fyld skålen med ris og top med sprøde grøntsager, cremet avocado, mango og soyamarineret laks.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær laksen i tern. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget.
Bland laks, løg og hvidløg med sesamolie, sojasauce, salt og chilipulver, og lad det trække i ca. 15 minutter i køleskabet.
Kog risene efter pakkens anvisning. Rens og snit forårsløg. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
Skyl og tør spinaten, og steg den i lidt olie på en pande i et par minutter.
Rist sesamfrøene let på en tør pande. Fordel de kogte ris i portionsskåle.
Top med agurk, mango, avocado, spinat og laks. Drys sesamfrøene over laksen, og top med forårsløg.

Tip!

Laksen serveres rå, og for med sikkerhed at undgå parasitter skal du sørge for, at den har været frosset i mindst 1 døgn ved -20° eller mindst 4 døgn ved -18°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Kirsi-Marja Savola