Salat-bowl med røget laks og avocado
12. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Der er både ris, fisk og grøntsager i den sunde salatskål, så hvis du kommer til at tænke på sushi, er det ikke helt forkert.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af.
Skyl agurken, og skær den i lange, tynde bånd med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Vend agurkebåndene med olie, lidt citronsaft, salt og peber.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og tør salaten.
Fyld skåle med ris og salat, og anret laks, agurkebånd, edamamebønner og avocado ovenpå. Servér evt. med citronskiver.
Tip!
Vil du gøre salaten endnu mere sushi-agtig, kan du hælde lidt sojasauce rørt op med wasabi over den inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk