Sushi bowl med laks
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Hjemmelavet sushi sagtens kan være en nem hverdagsret, hvis du som her undlader at rulle og i stedet splitter de enkelte elementer op og sætter dem frem på bordet i små skåle.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte.
Opvarm risvineddike, sukker og salt i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Lad eddikelagen køle lidt af, og hæld den så over de kogte nudler.
Steg laksefileterne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Drys sesamfrø på dem.
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern.
Skær agurken i helt tynde strimler. Hak mandlerne groft.
Anret nudler og laks på en tallerken, og servér med avocado, mango, agurk og mandler i små skåle, så man selv kan forsyne sig.
Byd evt. sojasauce, wasabi og syltet ingefær til.
Tip!
Du kan også servere rejer, fintsnittede forårsløg eller edamamebønner til sushien. Edamamebønner kan købes på frost i asiatiske fødevarebutikker og velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk