Poke bowl med råmarineret tun, sushiris og avocado
2. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De populære poke bowls ser flotte ud og er nemme at lave selv. Det kræver blot lidt tålmodighed at arrangere ingredienserne pænt i skålene.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl sushirisene i en sigte, og kog dem efter anvisning på emballagen.
Skær den rå tun i små tern. Rens forårsløgene, og hak dem fint. Rør soja, sesamolie og eddike sammen i en skål. Læg tun og forårsløg i marinaden, og vend forsigtigt rundt, så tunen er helt dækket af marinade. Lad tunen marinere på køl i 15 minutter.
Skyl agurken, skær den i tynde skiver, og skær skiverne i halve. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
Fordel sushiris i bunden af fire skåle, og top med marineret tun, agurk og avocado. Drys med sesamfrø, og pynt med brøndkarse.
Tip!
Fødevarestyrelsen anbefaler, at fisk, der skal spises rå, skal fryses ved -20° i mindst 1 døgn. Hvis du køber fisk hos fiskehandleren, kan du bede om fisk af sashimi-kvalitet, der allerede har været frosset.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk