Små sushi-bowls med ris, laks og edamamebønner
27. juli 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En lille bowle med smagen af det japanske køkken. Her er mange af de lækre ingredienser fra sushien samlet på en ukompliceret og hyggelig måde.
Bemærk
Sørg for, at fisken er helt frisk og har været frosset ned i mindst 24 timer, når den skal spises rå. Tal med din fiskehandler om, hvad fisken skal bruges til.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld salt, sukker og risvinseddike i en gryde. Opvarm, til sukker og salt er opløst. Afkøl lagen, og gem den til senere.
Skyl risene under rindende koldt vand i en si. Hæld de skyllede ris i en gryde, og hæld vand over, til det dækker. Lad risene stå i blød i 30 minutter. Si vandet fra, og hæld risene tilbage i gryden.
Dæk risene med vand, og bring dem i kog under låg. Lad dem koge 10-12 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad risene trække i 10 minutter.
Hæld risene i en træskål eller porcelænsskål – endelig ikke en metalskål. Rør i risene med en træske eller træspisepinde. Hæld lagen over, og vend risene grundigt rundt.
Tildæk risene med et fugtigt viskestykke, og lad risene afkøle, til de skal bruges.
Damp edamamebønner i spilkogende vand i 2 minutter. Afkøl dem i rindende koldt vand.
Skær laksen i tynde skiver. Anret små skåle med sushiris, edamamebønner og laks. Pynt med sorte sesamfrø, og dryp med lidt sojasauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet sushi