Parfait med bær og chokolade

Parfait er den nemme version af hjemmelavet is, og normalt er den lavet på fløde og æggeblommer. Denne udgave er dog med ricotta og mascarpone. Fyld isen med lige de bær og nødder, du bedst kan lide.

Bemærk: Frysetid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg mandlerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter, til de dufter. Hak dem groft.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend ricotta, vaniljekorn, mascarpone og honning sammen i en foodprocessor eller blender til en ensartet creme.
Vend cremen sammen med yoghurt i en skål.
Hak chokoladen groft. Skyl kirsebær og hindbær. Fjern stenene fra kirsebærrene. Vend chokolade, kirsebær, hindbær og de hakkede mandler i cremen.
Fordel cremen i en fryseegnet form, og stil den i fryseren i mindst 6 timer.
Pynt parfaitisen med skyllede friske bær, og dryp med honning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck