Bradepandekage med bær

30. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Kagen er sød med et krydret hint af kanel, som får syrligt-friskt modspil af de saftige bær. Bag den i en bradepande, så den er nem at transportere, fx til klassens time.

Ingredienser

Udstyr

1 bradepande, ca. 30 x 40 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en skål.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, muskatnød og kanel i æggemassen, til den er jævn.
Smelt smørret ved svag varme i en kasserolle. Rør cremefraiche og smeltet smør i æggemassen, så du får en jævn dej.
Blend hasselnødder og mandler til fint nøddemel i en minihakker, og vend nøddemelet i dejen.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Tilsæt kokosmel, og vend forsigtigt dejen sammen.
Smør bradepanden, og fordel dejen i formen i et jævnt lag. Fordel de friske bær over dejen. Drys med hasselnøddeflager.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er netop gennembagt og let gylden i kanterne. Lad den køle helt af i formen, før du skærer den ud i passende stykker.

Tip!

Brug frosne bær frem for friske, hvis du vil spare penge. Lad dem tø op i en sigte, så lidt af væden kan dryppe af, før du fordeler dem over dejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar