Bradepandekage med bær
30. juli 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Kagen er sød med et krydret hint af kanel, som får syrligt-friskt modspil af de saftige bær. Bag den i en bradepande, så den er nem at transportere, fx til klassens time.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, ca. 30 x 40 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i en skål.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, muskatnød og kanel i æggemassen, til den er jævn.
Smelt smørret ved svag varme i en kasserolle. Rør cremefraiche og smeltet smør i æggemassen, så du får en jævn dej.
Blend hasselnødder og mandler til fint nøddemel i en minihakker, og vend nøddemelet i dejen.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Tilsæt kokosmel, og vend forsigtigt dejen sammen.
Smør bradepanden, og fordel dejen i formen i et jævnt lag. Fordel de friske bær over dejen. Drys med hasselnøddeflager.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er netop gennembagt og let gylden i kanterne. Lad den køle helt af i formen, før du skærer den ud i passende stykker.
Tip!
Brug frosne bær frem for friske, hvis du vil spare penge. Lad dem tø op i en sigte, så lidt af væden kan dryppe af, før du fordeler dem over dejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Alle de lækreste bradepandekager