Scones med bær og hvid chokolade

Scones smager allerbedst, samme dag som de er bagt. Men det er heller ikke noget problem, for disse smagslækre udgaver med brombær og hvid chokolade er væk, før du får set dig om.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hvedemel, flormelis, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene. Saml dejen med kærnemælken uden at ælte for meget. Ælt forsigtigt grofthakket hvid chokolade og brombær ind i dejen.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, til den er ca. 1½ cm tyk. Stik dejen ud i cirkler med et glas eller en udstikkerform med en diameter på 6 cm.
Fordel de små scones på bagepladen, og pensl med kærnemælk. Bag dem let gyldne i ovnen i ca. 12 minutter.
Smelt mælk og smør sammen i en lille gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og rør tørrede blomster i. Læg låg på gryden, og lad blandingen trække i 5 minutter.
Hæld mælkesmørret igennem en finmasket si, så de tørrede blomster sies fra. Rør flormelis i mælkesmørret til en glat glasur.
Dryp glasuren over de lune scones, anret dem i en skål eller på et fad, og pynt evt. med et par friske brombær og lidt ekstra tørrede blomster.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar