Jordbærcheesecake med bær
10. juli 2018
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Tia Borgsmidt
Den fineste jordbærcheesecake med kiksebund og friske bær på toppen. Du skal ikke være bange for at arbejde med husblas, det er nemlig slet ikke så svært!
Bemærk
Køletid: 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 18 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene til krummer i en foodprocessor. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne.
Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og fordel krummeblandingen heri. Tryk krummerne godt sammen.
Læg husblas i en skål med koldt vand, og stil skålen til side. Skær jordbærrene i mindre stykker, og hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kom korn og de tomme stænger i gryden. Kog forsigtigt op, og lad det simre et par minutter.
Klem vandet af den udblødte husblas, og kom den i gryden, der tages af varmen. Tag vaniljestængerne op, og blend resten, indtil massen er ensartet og fin i konsistensen.
Lad jordbærmassen køle lidt af. Hæld flødeosten i en skål, og pisk den op, så den bliver luftig. Tilsæt jordbærmassen, og pisk det sammen.
Pisk fløden til en let flødeskum i en ny skål, og vend den til sidst forsigtigt sammen med jordbær-flødeost-blandingen.
Hæld det over kiksebunden, og stil kagen i køleskabet i 4 timer, indtil den har sat sig.
Pynt kagens top med skyllede friske bær, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk