Mazarintærte med bær
1. august 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
En klassisk og sød sommersag fyldt med sæsonens solmodne bær. Du kan vælge lige præcis de bær, som du elsker allermest.
Ingredienser
Udstyr
1 kageform, ca. 35 x 11 cm
Sådan gør du
Blend marcipan, sukker og smør i en blender eller foodprocessor. Fordel marcipanblandingen i en skål, og pisk æggene i med en elpisker. Vend herefter mel i dejen, og rør forsigtigt til den er jævn og glat.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Smør formen, og fordel kagemassen heri. Bag kagen i ovnen i 15-20 minutter, til den er gennembagt. Lad den afkøle let.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Smør den smeltede chokolade oven på kagen, og lad chokoladen størkne helt.
Pisk fløden til en blød skum i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt flødeskummen med lemoncurd og citronsaft. Fordel citroncremen oven på kagen.
Skyl alle bærrene. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store. Fordel bær oven på kagen, og servér straks.
Tip!
Selve mazarintærten kan laves dagen i forinden, så skal den bare toppes med citroncreme og pyntes med sommerbær inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk