Citronfromage med bær og karamelliseret hvid chokolade
2. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Citronfromage sender smagsløgene på en sanselig rejse tilbage i tiden. Her får dessertklassikeren dog et topmoderne drys af karamelliseret hvid chokolade.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Riv skallen af halvdelen af citronerne, og pres saften af dem alle. Pisk æg, rørsukker, vaniljekorn og fintrevet citronskal sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
Bring citronsaften i kog i en gryde, og tag gryden af varmen. Klem den udblødte husblas fri for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Rør, til husblassen er opløst. Lad citronsaften afkøle i 5 minutter.
Pisk den let afkølede citronsaft i æggemassen lidt ad gangen. Pisk fløden til skum med en elpisker, og vend den forsigtigt i ægge-citron-massen. Fordel blandingen i portionsglas eller i én stor serveringsskål, og sæt på køl i mindst 4 timer.
Tænd ovnen på 120°. Hak chokoladen groft, og fordel den i et lille ovnfast fad. Bag chokoladen i ovnen i ca. 45 minutter, og rør rundt i den hvert 10. minut. Chokoladen smelter, klumper og bliver grynet undervejs, men bliver til sidst flydende og gyldenbrun.
Hæld den flydende, karamelliserede chokolade ud på en tallerken beklædt med bagepapir, og sæt den på køl, til den igen er helt fast. Hak den stivnede chokolade groft.
Tag citronfromagen ud af køleskabet 10 minutter før servering. Pynt med karamelliseret hvid chokolade og friske bær.
Tip!
Der bliver karamelliseret chokolade i overskud, men det er svært at lave en mindre portion. Brug resterne oven på is, som pynt på kager eller som luksustopping på yoghurt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Flere klassiske desserter: Budding med vanilje