Paneret torsk med ovnbagte rodfrugter og aioli

En omgang fish and chips kan sagtens udgøre et sundt aftensmåltid, hvis du bruger masser af sunde rodfrugter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl og skrub rodfrugterne, og skær dem i stave. Læg dem i en bradepande sammen med upillede hvidløgsfed, og drys med salt og timian. Dryp olie over.
Bag rodfrugterne møre i ovnen i 35-40 minutter. Vend dem rundt undervejs.
Skær fisken i stykker. Dup fisken tør, og dyp den først i mælk og herefter i rugmel. Steg fisken i olie, til den er gylden og sprød. Læg den på fedtsugende papir, og drys med salt.
Pres saften af citronen. Pres hvidløget, og rør det i mayonnaisen. Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Skyl og hak persillen, og vend den med de bagte rodfrugter. Skær citron i både.
Servér torskestykkerne med bagte rodfrugter, citronbåde og aioli.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft