Rosmarinkylling med ovnbagte rodfrugter

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Når du bager rodfrugter i ovnen, bliver de sprøde og meget velsmagende, især hvis du bager dem med friske krydderurter.

Bemærk
Ovntid: 45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder og jordskokker. Skær rødbederne i grove stave, og halvér jordskokkerne. Fordel rodfrugterne i en bradepande, og dryp med olie.
Skyl og hak estragon. Krydr rodfrugterne med estragon, salt og peber, og bag dem i ovnen i 40-45 minutter.
Fordel kyllingestykkerne i en bradepande, og dryp med olie. Riv skallen af citronen fint. Nip rosmarinen, og hak den groft. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber, citronskal og rosmarin.
Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel hvidløgsskiverne over kyllingestykkerne, og steg kødet i ovnen sammen med rodfrugterne i 30 minutter, til skindet er sprødt og gyldent.
Skyl citronen, og skær den i både. Pres citronsaft over kyllingestykkerne, og servér med de bagte rodfrugter og evt. frisk rosmarin.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar