Rosmarinkylling med ovnbagte rodfrugter
1. juni 2018
af
Christian Bitz.
Foto: Line Falck
Når du bager rodfrugter i ovnen, bliver de sprøde og meget velsmagende, især hvis du bager dem med friske krydderurter.
Bemærk
Ovntid: 45 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder og jordskokker. Skær rødbederne i grove stave, og halvér jordskokkerne. Fordel rodfrugterne i en bradepande, og dryp med olie.
Skyl og hak estragon. Krydr rodfrugterne med estragon, salt og peber, og bag dem i ovnen i 40-45 minutter.
Fordel kyllingestykkerne i en bradepande, og dryp med olie. Riv skallen af citronen fint. Nip rosmarinen, og hak den groft. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber, citronskal og rosmarin.
Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel hvidløgsskiverne over kyllingestykkerne, og steg kødet i ovnen sammen med rodfrugterne i 30 minutter, til skindet er sprødt og gyldent.
Skyl citronen, og skær den i både. Pres citronsaft over kyllingestykkerne, og servér med de bagte rodfrugter og evt. frisk rosmarin.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Den bedste opskrift på rodfrugter i ovn