Flanksteak med ovnbagte kartofler og aioli
10. maj 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Flanksteak er et stykke mørt og lækkert oksekød, der blot skal have få minutter på grillen. Her serveret med en nem omgang ovnkartofler, aioli og salat!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tern. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, pillede og pressede hvidløg, sumak, salt og peber.
Bag kartoffelternene i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og møre.
Skyl hjertesalaterne, og snit dem groft. Skyl og slyng den blandede salat. Pluk og hak persillen.
Vend salaterne sammen med persille, olie og eddike i en skål.
Pensl kødet med lidt olie, og grill det på havegrillen eller en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydr med salt og peber, og lad det hvile i 5-10 minutter inden udskæring.
Anret ovnbagte kartofler og salat på tallerkner sammen med skiver af flanksteak. Servér med aioli.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk