Sommerfuglekylling med ovnbagte rodfrugter

Kylling med rodfrugter er et sikkert efterårshit. Ved at flække kyllingen halvt og brede den ud som en sommerfugl i bradepanden halverer du næsten tilberedningstiden.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i både. Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, og krydr med salt.
Placér kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Klip ned på begge sider af rygsøjlen med en fjerkræsaks, eller skær med en skarp kniv.
Vend kyllingen om, og giv den et tryk ved brystbenet, så den ligger fladt. Hak rosmarin fint. Riv skallen fint, og pres citronen. Rør smør sammen med rosmarin (gem lidt),citronskal, citronsaft, salt og peber.
Læg smørret ind imellem kød og skind ved at løsne kyllingeskindet med fingrene. Krydr overfladen med lidt rosmarin, salt og peber, og læg kyllingen oven på rodfrugterne i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt og skindet sprødt. Servér med aioli og salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
2. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar