Paneret kylling med ærtemos og polentafritter

De krydrede polentafritter er sprøde udenpå og dejligt bløde i midten. Dyp dem i den cremede ærtemos, og føl dig forkælet på en helt almindelig hverdag.

Bemærk: Afkøling, polenta: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde. Rør majsgryn og salt i. Kog det i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring, til grøden er cremet.
Riv parmesanen. Rør halvdelen af parmesanen i majsgrøden, og smag til med salt og peber. Hæld grøden i et fad smurt med olie, og lad den stivne i køleskabet i mindst 2 timer (gerne længere, fx natten over).
Tænd ovnen på 210° varmluft. Skær den stivnede polenta ud i aflange fritter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl fritterne med olien, krydr med salt og rosmarin, og fordel det sidste parmesan over dem. Bag fritterne i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Læg kyllingefileterne i en frysepose 1 ad gangen. Bank dem flade med en kagerulle. Dup kødet tørt.
Vend kyllingefileterne i rugmel krydret med salt og peber, så de er helt dækkede af mel. Steg dem i smør og olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem i en sigte. Lad dem dryppe godt af. Hæld ærterne i et blenderglas eller en skål, tilsæt cremefraiche, og blend det til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Anret kyllingen med ærtemos, skyllet feldsalat og citronbåde, og servér med polentafritter.

Tip!

Kog gerne majsgrøden til polentafritterne dagen i forvejen, da den skal nå at blive helt kold og fast, inden den kan skæres i stave og steges til fritter i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft