Paneret kylling med karrysauce
17. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på en lækker japansk ret: Paneret kylling med karrysauce. Skær kyllingen i mindre stykker, så du kan spise den med pinde, som man gør i Japan.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og hak ingefær og gurkemeje fint.
Steg løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje i olie i en kasserolle. Tilsæt karry, og steg, til det begynder at dufte. Pisk melet i, og hæld herefter bouillon og kokosmælk på.
Lad det simre i 15 minutter. Blend saucen med en stavblender, og smag til med salt, peber og evt. en smule eddike.
Læg kyllingefileterne på et skærebræt, og bank dem flade, til de er 1 cm tykke. Bland mel med salt og peber på en tallerken. Pisk ægget sammen med mælk i en dyb tallerken. Hæld rasp i en anden dyb tallerken. Vend kyllingefileterne i mel, dernæst i æg og mælk og til sidst i rasp.
Varm olie op i en dyb pande, så det går ca. 2 cm op ad kanterne. Steg de panerede kyllingefileter på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Skær de stegte kyllingefileter i tynde skiver. Servér med karrysauce, kogte ris og fintsnittet spidskål til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk