Kyllingefrikadeller med kartofler og ærtemos
25. september 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Skift de klassiske svinefrikadeller ud med hakket kyllingekød. Det er et let og smagfuldt alternativ.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør en fars af kyllingekød, æg, friskrevet parmesan, salt og peber i en skål. Pil og pres hvidløget. Riv guleroden fint. Rør hvidløg og revet gulerod i farsen. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem til en grov dip med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skrub de nye kartofler, og kog dem i saltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre.
Form kyllingefarsen til små frikadeller, og steg dem i smør og/eller olie på alle sider i en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Servér kyllingefrikadellerne med nye kartofler og ærtemos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk