Omvendt cheesecake i glas

Helle for sådan et glas her! Eller to. Den traditionelle cheesecake er blevet vendt på hovedet – men det er smagen ikke.

Bemærk: Cheesecakecremen skal trække på køl i mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

små sylteglas

Sådan gør du

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Rør flødeosten med flormelis og vaniljesukker. Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggehviden stiv i en anden skål. Hæld citronsaften i en lille gryde, varm den let op, og smelt husblassen sammen med det vand, der hænger ved i gryden i citronsaften.
Hæld husblassen i flødeosten, og pisk grundigt, gerne i en røremaskine. Fold først flødeskum i, dernæst den stive æggehvide i. Fordel blandingen i glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer.
Smelt smørret i en lille gryde. Knus kiksene, og vend dem med kanel. Rør smørret i. Fordel blandingen på et stykke bagepapir, og lad den køle af, så den bliver til en slags crumble. Drys kikseknasen over cheesecakecremen i glassene, og pynt med bær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth