Koldskål-cheesecake i glas
20. juni 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En skøn kombination af friske jordbær, crumble af kammerjunker og nødder samt en luftig creme med vanilje og citron. Dét smager af koldskål og sommer!
Bemærk
Hyldeblomstsaft kan sagtens erstattes af limoncello eller citronsaft, hvis smagen skal være mere syrlig.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus kammerjunker i en minihakker. Hak mandler og pistacienødder fint. Smelt smørret i en gryde, og vend pistacienødder, mandler og kammerjunker heri. Lad det afkøle.
Skyl og riv citronen fint. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Pisk vaniljekorn og citron sammen med mascarpone, fløde og flormelis i en skål, til konsistensen er luftig.
Vend græsk yoghurt i mascarponecremen med en dejskraber, smag den til, og lad den hvile på køl indtil servering.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Læg jordbærstykkerne i en skål, og hæld hyldeblomstsaft over dem. Lad dem trække kort.
Fordel crumble, mascarponecreme og jordbær lagvis i portionsglas, pynt med lidt jordbærstykker og crumble, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk