Sommercheesecake i glas
8. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Masser af bær, lækker flødecreme med smag af hyldeblomst og dejligt knas lagt i generøse lag.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus kammerjunkere, og hak mandler og/eller pistacienødder.
Vend dem med smeltet smør, og sæt det til afkøling.
Pisk mascarpone, hyldeblomstsaft, fintrevet citronskal, fløde og flormelis til en tyk og luftig creme.
Vend yoghurten i, smag til, og sæt det på køl.
Vend de fleste af bærrene i hyldeblomstsaft, og lad dem trække lidt. Gem lidt bær til pynt.
Fordel knas, marscarponecreme og topping lagvis i portionsglas.
Pynt med de resterende bær og evt. lidt hakkede pistacienødder samt et drys hindbærstøv.
Tip!
Hyldeblomstsaften kan sagtens erstattes af f.eks. limoncello, hvis man gerne vil have mere citronsmag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk