Cheesecake i glas med hvid chokolade og mandelknas
1. december 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Cremede noter, knas og et syrligt finish. Disse cheesecakes tilfredsstiller ikke kun den søde tand, men er også virkelig dekorative.
Bemærk
Bag den karamelliserede hvide chokolade i 0,5 - 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt forsigtigt sukker til karamel på en pande. Tag panden af varmen, bland havregryn og mandelmel i, og vend massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir. Lad det køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen. Rør flødeost, cremefraiche, sukker, vaniljekorn og citronsaft sammen i en skål. Smag herefter til. Sæt skålen i køleskabet,og lad det trække en times tid.
Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den ved 120° i ½-1 time. Rør godt rundt i massen hvert 10. minut. Når massen har karamelfarve, så tag den ud af ovnen, og drys med havsalt. Stil den på køl, så chokoladen størkner, og bræk eller hak den så i mindre stykker.
Fordel knas, fyld, karamelliseret<br />
hvid chokolade og ribs i små<br />
syltetøjsglas, og server straks!
Tip!
Vil du lave en nemmere version, så brug knuste kiks til bunden i stedet for nøddeknas og almindelig hvid chokolade i stedet for karamelliseret hvid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk