Nyretapper med varm kartoffelsalat

Et godt stykke kød og en lun salat er ikke at fornægte, og kartoffelsalaten får smag og fylde af cremet avocado og fennikel.

Ingredienser

Sådan gør du

Smør nyretapperne med en blanding af pesto og knust hvidløg. Krydr med salt og peber.
Steg kødet i 4-5 minutter på hver side i olie på en (grill)pande afhængig af kødets tykkelse, og lad det hvile tildækket i 10 minutter på køkkenbordet.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 10 minutter. Lad dem trække i 5 minutter, før vandet hældes fra.
Halvér de største af kartoflerne. Skyl fennikel, fjern toppen, og gem lidt af den til pynt. Skær fennikelknolden i både. Skyl og nip bønnerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i 1 minut i letsaltet vand.
Steg kartofler og fennikel i olie på en pande ved god varme i 3-4 minutter. Tilsæt bønnerne, og lad dem stege med i et par minutter. Anret kartoffelsalaten på et fad.
Rør pestoen sammen med hvidvinseddike, honning og olivenolie, og smag den til med lidt salt og peber.
Halvér avocadoerne, fjern stenen, skær dem i både, og pil skallen af.
Anret avocadoerne på kartoffelsalaten, hæld dressingen over, og drys med parmesanflager og lidt af fennikeltoppen.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og servér det med den lune salat.

Tip!

Nyretapper, hanger-steak, onglet – det er en kødudskæring og hedder kun sådan, fordi den sidder lige ved siden af koens nyrer. Det lækre stykke kød er ikke særlig dyrt og kræver kun kort tilberedning for at blive mørt. Det er vigtigt, at kødet er afpudset, og alle sener fjernet. Det gør du ved at dele kødet på langs ved den store sene, skære senen af, samt fjerne eventuelle yderligere sener og fedt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen