Varm kartoffelsalat

11. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Denne klassiske varme kartoffelsalat er dejligt cremet og frisk. Perfekt tilbehør til en grillpølse eller frikadeller, men også en glimrende base for en måltidssalat, hvis du tilsætter f.eks. halverede cherrytomater og letdampet broccoli eller blomkål.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 18 minutter. De må gerne have lidt bid. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne en smule. Skær dem i skiver.
Pil og halvér løg. Skær dem i tynde skiver. Steg løgringene bløde og blanke i smør i en gryde eller på en pande med høje kanter ved middel varme.
Rør sukker, eddike, vand, salt og peber sammen på panden, bring det i kog. Skru lidt ned for varmen, og rør jævnligt i saucen, imens den koger ind i 5-10 minutter. Smag til med eddike, salt og peber, så saucen er syrlig, men ikke for skarp.
Lad kartoflerne simre med i 5 minutter. Det må ikke bulderkoge, efter at kartoflerne er tilsat, så mister de deres facon. Skyl og tør persillen. Hak den groft, og servér den oven på kartoffelsalaten.
Steg pølserne på en tør pande ved middel-svag varme i 15-20 minutter, eller grill dem.
Servér pølserne med sennep og ketchup sammen med kartoffelsalaten.

Tip!

Salaten smager ekstra godt, hvis den laves med aspargeskartofler, som har en delikat nøddeagtig smag. Kartoflens struktur giver kartoffelsalaten en godt balanceret konsistens med tilpas bid og tilpas blødhed.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gammeldags kartoffelsalat

De fleste kender en klassisk kold kartoffelsalat, men den varme udgave er mindst lige så lækker, og den kan endda spises året rundt. Servér den f.eks. til stegte pølser eller gammeldags frikadeller.

Undgå madspild

Varm kartoffelsalat er en genial ret, når det kommer til madspild. Har du en rest kartofler fra gårsdagens måltid, kan du bruge dem i denne ret. Spring trin 1 over, skær de kogte kartofler i skiver eller tern, og lad dem stege med på panden, så de bliver varme. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar