Kartoffelsalat med rygeost
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Rygeost og nye kartofler – det er dansk mad, når det er allerbedst. Mandlerne tilføjer et dejligt knasende element til salaten.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og skrub kartoflerne grundigt. Kog dem møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne, og skær dem i skiver.
Pil skalotteløgene, hak dem fint, og rør dem sammen med rygeost og yoghurt. Smag til med salt og peber.
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Hak krydderurter og mandler groft. Pluk bladene af blomsterne.
Fordel kartofler og rygeostcreme på et fad.
Drys med krydderurter, mandler, morgenfrueblade og de hakkede skalotteløg.
Tip!
Er du ikke så glad for rygeost, kan du nøjes med at bruge yoghurt naturel i dressingen – brug i alt 2 dl yoghurt, og gerne den tykke, græske yoghurt 10 %.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk