Varm hvidkålssalat med mynte
1. juni 2018
af
Anne-Sophie Lahme.
Foto: Line Falck
Hvidkål smager skønt hele året rundt. Denne salat kan spises, som den er, med et stykke brød til, men smager også skønt til ovnstegt kylling eller hjemmelavede kødboller.
Ingredienser
Sådan gør du
Snit hvidkålshovedet i fine strimler. Hak mynten fint. Skær dadlerne i skiver. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Rist sesamfrø på en tør pande. Tag dem af varmen, når de dufter og har fået lidt farve.
Steg hvidkålen i olie på panden et kort øjeblik, og tilsæt hyldeblomsteddike. Lad det stege ved høj varme i ca. 3 minutter, og krydr med salt.
Bland kålen med dadler, mynte, æbler og sesamfrø.
Servér salaten, mens den stadig er lun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk