Makrel med varm kartoffelsalat og bønner
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Sprøgstegt markrel serveret med en spændende kartoffelsalat med rødløg, der serveres varm.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i saltet vand.
Pil rødløgene, skær dem i tykke skiver, og svits dem i smør eller olie i en stor gryde. Skru ned for varmen, og lad løgene simre i ca. 10 minutter, til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne, når de er færdige, afkøl let, og halvér dem. Vend kartoflerne med rødløgene i gryden, og smag til med æbleeddike og sukker, salt og peber.
Skyl persillen, og hak den groft. Vend den hakkede persille med kartofler og rødløg.
Skær hovedet af makrellerne, og flæk dem ved rygbenet. Fjern rygbenet og de store ben ved bugen. Træk de ben ud, som sidder i midten af fileterne. De sidder ca. halvvejs ned fra hovedet mod halen (du kan mærke dem med en finger). Lad skindet blive på fisken, og skær hver filet i 2 stykker.
Læg makrellerne med skindsiden nedad på en stor, varm pande uden fedtstof. Lad dem stege i ca. 5 minutter, og vend dem om de sidste par minutter. Fjern evt. skindet inden servering.
Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er møre med lidt bid. Afdryp i en sigte.
Server makrellerne med varm kartoffelsalat og bønner.
Tip!
Bønner har højsæson i sensommeren, og hvis du nøjes med at koge dem let, kan de spises med fingrene – sådan smager de bedst!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk