Mørkt kernerugbrød med tørret surdej

Tørret surdejspulver er et nemt alternativ til den klassiske surdej, som skal holdes i live over lang tid. Kan købes i velassorterede supermarkeder.

Bemærk: Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en aflang brødform (1½ l)

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt tørret surdej, salt og vand. Rør hørfrø, græskarkerner, knækkede rugkerner og maltmel i. Tilsæt halvdelen af rugmelet, og rør dejen sammen.
Ælt resten af rugmelet i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter, til den har en klistret konsistens – gerne i en røremaskine med æltekroge.
Fordel dejen i en oliesmurt brødform, og pensl overfladen af dejen med olie. Dæk formen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Tænd ovnen på 180°.
Bag rugbrødet i ovnen i 1 time og 10 minutter, og lad det køle lidt af i formen, før du forsigtigt vender det ud af formen og lader det køle helt af på en rist.

Tip!

Det er nemmest at skære rugbrødet i pæne skiver, når det er helt afkølet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft