Tykke pandekager med surdej
5. maj 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Har du en rest surdej tilovers fra sidste fodring, kan du bruge dem i pandekagerne her. Det giver ekstra smag og en lækker konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, sukker, salt og vaniljepasta i en skål. Smelt smørret, og lad det køle af.
Del ægget i blomme og hvide, og hæld æggeblomme, surdej og mælk i skålen med melet. Pisk det godt sammen.
Tilsæt smeltet smør, og pisk igen. Pisk æggehviden stiv med en elpisker i en skål, og vend den forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Steg pandekagerne i lidt smør på en pande ved middel varme, og vend dem, når de bobler i overfladen, og undersiden er lysebrun.
Skyl og tør bærrene, og drys dem over de lune pandekager sammen med et dryp sirup.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk