Grydebrød med surdej og kerner

6. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Brødet koldhæver ad to omgange, og det giver det masser af tid til at udvikle både smag og en dejlig krumme. Spis det f.eks. med koldt smør. Mums!

Bemærk
Udblødning, kerner: 2 timer. Hævetid på køl: 6 timer + natten over.

Ingredienser

Udstyr

2 hævekurve

Sådan gør du

Udblød rug- og hvedekerner i en skål med kogende vand i et par timer. Hæld det overskydende vand fra.
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt surdej, kerner og fuldkornshvedemel.
Tilsæt hvedemel og salt lidt ad gangen, og ælt dejen godt, til den er let og smidig og slipper skålens kanter, men stadig er lidt klistret. Det tager ca. 10 minutter på en røremaskine.
Dæk skålen til med husholdningsfilmen, og stil den på køl i 6 timer.
Vend forsigtigt dejen ud, del den i 2, og form til 2 brød uden at slå luften ud af dejen. Læg brødene i hævekurve drysset med lidt rismel, og stil brødene på køl igen, denne gang natten over.
Pensl en støbejernsgryde med låg indvendigt med olie, og varm den op til 250° i ovnen.
Tag gryden ud af ovnen (husk grydelapper!),og vend straks det ene brød forsigtigt ned i gryden. Læg en isterning med ned i gryden, læg låg på, og bag brødet i ovnen i 15 minutter.
Fjern låget, og bag brødet færdigt i endnu 15-20 minutter. Afkøl brødet på en rist, og bag det andet brød på samme måde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar