Brydeboller med tørret frugt
17. november 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Bollerne er sprøde på toppen og dejligt bløde i siderne, når du brækker dem fra de andre boller.
Bemærk
Hævetid på køl: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande, 20 x 30 cm
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og yoghurt.
Skær abrikoserne i mindre stykker, hak valnødderne groft, og rør abrikoser, valnødder og tranebær i gærblandingen.
Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel, og rør dejen godt sammen med en ske.
Dryp en stor, ren skål med olie, og hæld dejen over i skålen. Lad den hæve tildækket i køleskabet eller et andet køligt sted i mindst 8 timer (gerne natten over).
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Form boller af dejen med 2 spiseskeer, og sæt dem på bagepapiret så tæt, at de næsten rører hinanden.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes, græskarkerner og havregryn.
Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk