Brydeboller med tørret frugt

Bollerne er sprøde på toppen og dejligt bløde i siderne, når du brækker dem fra de andre boller.

Bemærk
Hævetid på køl: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Udstyr

en lille bradepande, 20 x 30 cm

Sådan gør du

Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og yoghurt.
Skær abrikoserne i mindre stykker, hak valnødderne groft, og rør abrikoser, valnødder og tranebær i gærblandingen.
Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel, og rør dejen godt sammen med en ske.
Dryp en stor, ren skål med olie, og hæld dejen over i skålen. Lad den hæve tildækket i køleskabet eller et andet køligt sted i mindst 8 timer (gerne natten over).
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Form boller af dejen med 2 spiseskeer, og sæt dem på bagepapiret så tæt, at de næsten rører hinanden.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes, græskarkerner og havregryn.
Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
22. marts 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar