Kærnemælksrugbrød uden surdej
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kærnemælksrugbrødet er et nemt brød, som laves i ét hug – ikke noget med besværlige fordeje eller lange hævetider.
Bemærk
Hævetid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform (1½ l)
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt salt og honning og derefter kærnemælk og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Tilsæt rugmel og femkornsblanding lidt ad gangen.
Hæld olien i, og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter, til den har en lidt klistret konsistens – ælt den enten med hænderne eller i en røremaskine med æltekroge.
Fordel dejen i en smurt brødform, og pensl overfladen af dejen med lidt vand.
Dæk formen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer.
Bag brødet i en 180° varm ovn i 1 time og 10 minutter, og afkøl på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk