Kærnemælksrugbrød uden surdej

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Kærnemælksrugbrødet er et nemt brød, som laves i ét hug – ikke noget med besværlige fordeje eller lange hævetider.

Bemærk
Hævetid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en aflang brødform (1½ l)

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt salt og honning og derefter kærnemælk og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Tilsæt rugmel og femkornsblanding lidt ad gangen.
Hæld olien i, og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter, til den har en lidt klistret konsistens – ælt den enten med hænderne eller i en røremaskine med æltekroge.
Fordel dejen i en smurt brødform, og pensl overfladen af dejen med lidt vand.
Dæk formen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer.
Bag brødet i en 180° varm ovn i 1 time og 10 minutter, og afkøl på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar