Minicheesecakes med hindbær, karamel og brændt chokolade

En af de nye kagetrends er cheesecakes i miniformat. De kræver god tid til at køle af, men er meget nemme at lave.

Bemærk: Afkøling: Mindst 2 timer, evt. natten over.

Ingredienser

Udstyr

12 muffinforme af papir
en fast muffinform med 12 huller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Læg papirforme i hullerne på en fast muffinform.
Knus kiksene fint, og smelt smørret. Bland kiksekrummer og det smeltede smør, og pres ca. 1½ spsk. af blandingen ned i hver af papirformene. Glat overfladen med bagsiden af en ske.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flødeost, flormelis, vaniljekorn, æg og cremefraiche sammen med en elpisker.
Fordel ostefyldet oven på kiksebundene, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til ostefyldet føles fast. Lad kagerne afkøle på en rist, og stil dem herefter på køl i mindst 2 timer, så ostefyldet bliver helt fast.
Tænd ovnen på 150°. Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i ovnen i 10 minutter. Rør rundt i chokoladen, og bag den i 5 minutter mere. Gentag processen, indtil chokoladen får en gyldenbrun farve.
Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af. Hak chokoladen i mindre stykker, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Bland ingredienserne i en gryde, og lad det smelte ved middel varme. Bring det i kog, og lad det koge i 1-2 minutter under konstant omrøring. Hæld karamelsaucen i et glas med låg, og lad den køle af.
Tag de små cheesecakes ud af formene. Smør et lag karamelsauce på toppen, pynt med hindbær, og drys med brændt hvid chokolade. Sigt evt. lidt flormelis ud over kagerne lige inden servering.

Tip!

Denne opskrift på cheesecake er en god grundopskrift, som kan bruges igen og igen, hvis du pynter kagerne på forskellig vis. I stedet for hindbær, karamel og brændt chokolade kan du fx bruge jordbær, blåbærkompot og høvlet mørk chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft