Skyrispinde med hindbær og hvid chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
I disse skønne ispinde med skyr er der også sød og mild hvid chokolade, der går rigtig godt sammen med friske og syrlige bær.
Bemærk
Frysetid: Mindst 9 timer.
Ingredienser
Udstyr
otte ispindeforme
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend skyr, hindbær, sukker, vaniljekorn og piskefløde i en blender, indtil det bliver en jævn og glat iscreme. Smag til med citronsaft. Smagen må godt være lidt syrlig og frisk.
Fyld iscremen i ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik ispinde i isene, når de begynder at blive faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer eller natten over.
Tag formene ud af fryseren, og dyp dem hurtigt i lunkent vand. Tag isene ud, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet i fryseren, mens du forbereder overtrækket.
Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad.
Dyp toppen af isene i den smeltede chokolade, og drys straks med frysetørret hindbær og lakridspulver, inden chokoladen stivner. Læg ispindene i fryseren indtil servering.
Tip!
Frysetørret hindbærpulver kan fx købes på nettet hos Specialkøbmanden (specialkoebmanden.dk).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk