Banankage med hindbær og chokolade
11. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Banan, hindbær og mørk chokolade er tre råvarer, der klæder hinanden overraskende godt.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang bageform, ca. 12 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og beklæd en aflang bageform med bagepapir.
Smelt smørret, og afkøl det et øjeblik. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel.
Pisk smeltet smør, sukker og vaniljekorn cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt bananmos, æg og cremefraiche, og pisk det godt sammen.
Bland mel, natron, salt og krydderier i en anden skål, og rør det i dejen, til den er ensartet.
Hak den mørke chokolade groft, og vend chokolade og skyllede hindbær i dejen.
Fordel dejen i formen, og glat overfladen. Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Afkøl kagen på en bagerist, og servér den lun eller helt afkølet med ekstra hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk