Mazarinsnitter med hindbær og chokolade

19. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Glæd dig til at sætte tænderne i en sød og saftig snitte i luksusudgave.

Bemærk
Hviletid på køl: I alt mindst 3½ time

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet form, 28 x 18 cm

Sådan gør du

Rør smør, flormelis og salt sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt æg, og rør rundt. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen hurtigt sammen, til den er sammenhængende. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Rul mørdejen ud, og tryk den ud i bunden af formen i et jævnt lag. Forbag bunden i ovnen i 10 minutter.
Pisk smør, rørsukker og groftrevet marcipan sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Rør mandelmel, hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.
Smør hindbærmarmeladen ud på mørdejsbunden i et jævnt lag. Smør herefter forsigtigt mazarinmassen oven på marmeladen. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til overfladen er gylden, og mazarinmassen føles fast. Tag den ud, og afkøl den helt i mindst 2 timer – gerne på køl til næste dag.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Hæld fløde og glukosesirup i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet.
Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og lad det stå i 2 minutter. Rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver flot blank.
Hæld ganachen oven på den afkølede mazarinkage, og smør den ud, så den dækker overfladen helt. Sæt kagen på køl, til ganachen har sat sig – mindst 1 time.
Tag kagen ud fra køl, og skær kanterne af hele vejen rundt. Skær herefter kagen ud i 10-12 pæne snitter, og drys frysetørrede hindbær på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar