Sundae med karamel, kiks og hindbær

30. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Sundae er en uimodståelig isdessert, som glæder både små og store is-elskere. Selve isen er ikke helt hjemmelavet, men dog opgraderet med ekstra fløde og hakket Daim.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog fløde, sirup, sukker og vaniljesukker op i en gryde ved middel varme i 2-3 minutter, til konsistensen er som tynd sauce, og smag til med flagesalt.
Hæld karamelsaucen på et rent glas med låg, og lad den køle helt af.
Lad vaniljeisen tø op i en skål, så den bliver let blød. Tilsæt fløde, og pisk blandingen let og luftig med en elpisker. Hak Daim chokolade fint, og vend den i isen.
Knus kiksene fint, og fordel dem i 4 portionsglas. Fordel et par friske hindbær oven på kiksene, og top med is og hjemmelavet karamelsauce. Servér straks med lange skeer.

Tip!

Hæld evt. den rørte is i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i en høj flot top, hvis du ønsker et endnu flottere udseende på din Sunday is.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar