Sundae med karamel, kiks og hindbær
30. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Sundae er en uimodståelig isdessert, som glæder både små og store is-elskere. Selve isen er ikke helt hjemmelavet, men dog opgraderet med ekstra fløde og hakket Daim.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog fløde, sirup, sukker og vaniljesukker op i en gryde ved middel varme i 2-3 minutter, til konsistensen er som tynd sauce, og smag til med flagesalt.
Hæld karamelsaucen på et rent glas med låg, og lad den køle helt af.
Lad vaniljeisen tø op i en skål, så den bliver let blød. Tilsæt fløde, og pisk blandingen let og luftig med en elpisker. Hak Daim chokolade fint, og vend den i isen.
Knus kiksene fint, og fordel dem i 4 portionsglas. Fordel et par friske hindbær oven på kiksene, og top med is og hjemmelavet karamelsauce. Servér straks med lange skeer.
Tip!
Hæld evt. den rørte is i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i en høj flot top, hvis du ønsker et endnu flottere udseende på din Sunday is.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk