Chokolade-karamel-tærte
18. juli 2019
af
Trine Hahnemann.
Foto: Lars Ranek
Denne drøm af en tærte kombinerer sprød bund, fyldende saltkaramel og blød chokoladeganache, og det smager himmelsk. Kagen dryses med salt, som får alle de gode smage til at træde ekstra tydeligt frem.
Bemærk
Køletid: I alt ca. 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 rund tærteform, 26 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, rugmel, kakao og flormelis. Smuldr smørret i, indtil blandingen ligner savsmuld. Saml dejen med æggeblommerne.
Pres tærtedejen ud i en smurt tærteform, og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Tag den ud, læg et stykke bagepapir hen over tærtedejen, og fyld den med enten tørrede bønner eller kikærter, sådan at papiret bliver holdt på plads.
Bag tærten ved 175° i 15 minutter. Fjern bønner og papir, og bag bunden yderligere 5 minutter. Køl den ned i tærteformen i en rist.
Hæld sukker, sirup, salt og vand i en tykbundet gryde og kog det op. Lad det simre uden at røre, til et termometer viser 170°.
Tag gryden fra varmen, og rør smør, piskefløde og cremefraiche i, indtil karamellen er ensartet og glat.
Hæld den i den afkølede tærte, og stil den på køl i ca. 3 timer, til den har sat sig.
Hak chokoladen fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen, mens du rører med en dejskraber, indtil at chokoladen er smeltet.
Hæld ganachen over karamellen, og drys med salt. Stil tærten i køleskabet i 3 timer eller natten over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk