Marineret nakkefilet med lynsyltede grøntsager

Svinekødet får en lækker asiatisk smag, når du marinerer det i en simpel sojamarinade - her serveret med en lækker sauce og lynsyltede grøntsager.

Bemærk: Marinering, kød: 2 timer. Marinering, grønt: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær nakkefileten i ca. 1 cm tykke skiver.
Rør alle ingredienser til marinaden sammen.
Vend kødskiverne i sojamarinaden, og sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer, så de rigtigt får lov at trække smag fra marinaden.
Skræl gulerødderne. Snit gulerødder og kål i lange, tynde strimler.
Bring eddike og sukker i kog i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er helt opløst. Lad eddikelagen køle lidt af, men hæld den hen over grøntsagerne, mens den stadig er lun. Lad grøntsagerne marinere i mindst 1 time. Smag til med citronsaft og salt.
Kog jasminris efter anvisningen på emballagen.
Bland alle ingredienserne til sataysaucen i en lille gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Smag til med salt og chilipasta, og juster evt. konsistensen med lidt mere peanutbutter.
Steg de marinerede kødskiver på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side.
Anret det grillede kød med sataysauce, syltede grøntsager, limefrugt skåret i halve og de kogte jasminris.

Tip!

I stedet for nakkefilet kan du bruge kylling, okse eller kalkun. Skær evt. det valgte kød i tern, og sæt dem på grillspyd.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth