Marinerede grøntsager med krydderurtedressing
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Bagte grøntsager marineret i en velsmagende krydderurtedressing er et raffineret indslag på picnicmenuen. Servér dem direkte fra sylteglasset som tilbehør til brød og kyllingelår.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl alle grøntsagerne. Skær tomaterne i kvarte, og fjern kernerne. Skær de øvrige grøntsager i grove, gerne lidt aflange stykker. Pil og pres hvidløget. Hak oregano fint.
Bland grøntsagerne med hvidløg og oregano, og krydr med salt og peber.
Dryp olivenolie ud over grøntsagerne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg grøntsagerne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Kom grøntsagerne i et glas med låg.
Hak persille og oregano fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over grøntsagerne.
Luk glasset, og vend rundt i det nogle gange efterfølgende, så alle grøntsagerne bliver marineret godt i dressingen.
Tip!
Grøntsagerne holder sig friske og lækre på køl i op til 3-4 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk