Stegt nakkefilet med palmekål og crutoner
21. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Retten er enkel, men der er stadig masser af smag i både nakkefilet, palmekål og croutoner.
Bemærk
Den lidt usædvanlige palmekål kan nemt erstattes af eksempelvis savojkål.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kødet på alle sider i olie på en pande.
Læg kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, salt og peber. Hæld vand ved, og dæk kødet med bagepapir. Steg det i en 175° varm ovn i ca. 60 minutter, til det er gennemstegt. Lad kødet hvile i 10 minutter, og skær det i tykke skiver.
Skyl og pluk palmekålen i mindre stykker. Pil løgene, og skær dem i tynde både.
Steg kål og løg i olie på en pande i 2-3 minutter, og krydr med salt og peber.
Skær rugbrødet i tern, og rist dem sprøde i olie på en pande. Krydr med salt.
Anret kødet med palmekålssalat, og drys croutonerne over palmekålen. Servér straks.
Tip!
Hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du stege svinekoteletter i stedet for nakkefilet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk