Glaseret nakkefilet med butterbeans i tomatsauce
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvis du skal have weekendgæster, er det nemt at sætte en steg i ovnen midt på dagen, så du har hænderne fri til middagens øvrige forberedelser.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Læg nakkefileten i et ovnfast fad. Rør paprika, koriander, spidskommen, chiliflager og salt sammen, og gnid det godt ind i kødet. Sæt fadet i ovnen, og lad kødet stege i 5 timer.
Dryp stegen jævnligt undervejs med stegeskyen.
Tag stegen ud af ovnen, og smør den med barbecuesauce. Sæt den tilbage i ovnen, og lad den stege endnu 1 time, til den er godt mør, og kødet er ved at falde fra hinanden.
Skyl og hak chili fint. Bring hakkede tomater, cherrytomater, finthakket chili og evt. chilipesto i kog i en lille gryde. Skyl bønnerne, og hæld dem i gryden.
Lad saucen simre i 5 minutter, og smag til med salt, peber og evt. mere chilipesto.
Skyl og hak persillle fint. Skær stegen i mindre stykker, og servér med butterbeans og brød. Drys med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk