Glaseret nakkefilet med butterbeans i tomatsauce

Hvis du skal have weekendgæster, er det nemt at sætte en steg i ovnen midt på dagen, så du har hænderne fri til middagens øvrige forberedelser.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 125°. Læg nakkefileten i et ovnfast fad. Rør paprika, koriander, spidskommen, chiliflager og salt sammen, og gnid det godt ind i kødet. Sæt fadet i ovnen, og lad kødet stege i 5 timer.
Dryp stegen jævnligt undervejs med stegeskyen.
Tag stegen ud af ovnen, og smør den med barbecuesauce. Sæt den tilbage i ovnen, og lad den stege endnu 1 time, til den er godt mør, og kødet er ved at falde fra hinanden.
Skyl og hak chili fint. Bring hakkede tomater, cherrytomater, finthakket chili og evt. chilipesto i kog i en lille gryde. Skyl bønnerne, og hæld dem i gryden.
Lad saucen simre i 5 minutter, og smag til med salt, peber og evt. mere chilipesto.
Skyl og hak persillle fint. Skær stegen i mindre stykker, og servér med butterbeans og brød. Drys med persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar