Frikadeller med lynsyltede rødbeder
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Disse frikadeller er krydret med muskatnød og serveres med lynsyltede rødbeder – perfekt til frokostbordet, især ved juletid.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sammen med salt, æg og vand. Pil og riv løget, og rør det i farsen. Rør muskatnød, mel og peber i farsen.
Tilsæt evt. lidt mel eller vand, så farsen får en passende konsistens.
Varm en pande op med olie. Form farsen til små frikadeller med en dessertske. Steg dem ved høj varme på begge sider, så de får en sprød skorpe.
Skru ned for varmen, og steg videre, til de er gennemstegte.
Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Bland alle de øvrige ingredienser til lagen i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er smeltet.
Hæld lagen over rødbederne. Lad dem køle af, og servér dem til frikadellerne sammen med rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på syltede rødbeder
Powered by Froala Editor