Marineret oksekød med grøntsager og ris
11. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lækker aisatisk ret bestående af marineret oksekød med grøntsager og ris. Kødet marineres bl.a. i sort chilipasta, der kaldes 'nam prik pao' på thailandsk.
Bemærk
Trækketid, kød: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg, og hak dem fint. Pres saften af limefrugter. Bland hvidløg og limesaft med chilipasta og østerssauce.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skær kødet i strimler, og vend det i marinaden. Lad det trække i mindst 30 minutter.
Varm olie op i en wok, og steg det marinerede kød ad 2-3 omgange. Hæld det færdigstegte kød over i en gryde, og hold det varmt ved svag varme, mens resten steges.
Pil løget, og skær det i både. Skyl broccoli og blomkål, og del det i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på langs.
Varm evt. mere olie op i wokken, og steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Kom kødet tilbage i wokken.
Servér wokretten med kogte ris, et drys frisk koriander og limefrugt skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk