Steg af nakkefilet med lækkert tilbehør
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Sæt steg af nakkefilet på bordet, når det skal være ekstra lækkert. Denne udgave er super let, da den steges i samme fad som tilbehøret – nemt og praktisk.
Bemærk
Ovntid: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Pil hvidløget. Knus hvidløg og fennikelfrø i en morter. Skyl og riv skallen af appelsinen. Rør hvidløg, fennikelfrø, appelsinskal, salt, peber og olie sammen i en skål.
Rens fenniklerne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i både. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
Fordel kartofler og løg på en bradepande, og dryp halvdelen af olien over. Læg nakkefileten ovenpå, og dryp resten af olien<br />
over den.
Pres appelsinsaften fra den revne appelsin over kartofler, løg og nakkefilet, og steg retten i ovnen i ca. 45 minutter.
Skær appelsinen i både. Skær nakkefileten i tynde skiver, og servér med kartofler, løg og appelsinbåde til.
Tip!
Hvis du ikke har en morter, kan du hakke krydderierne fint i en minihakker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk