Macarons med chokoladeganache

Det er ikke svært at lave de små franske macarons, men det kræver, at man holder tungen lige i munden og følger opskriften nøje. Det, som kendetegner en macaron, er den fine og glatte overflade samt den lille “fod”, som dannes nederst på makronen, når den hæver.

Bemærk: Hviletid, chokoladeganache: Ca. 1½ time. Hviletid, macarons: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med rund tylle

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden fra varmen, og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå et øjeblik, og rør så forsigtigt i massen, til chokoladen smelter, og ganachen bliver glat og flot blank. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 1½ time.
Bland flormelis, mandelmel og kakao i en skål, og sigt det. Giv det også gerne en hurtig tur i en foodprocessor eller blender, så det bliver så fint som muligt.
Pisk æggehviderne luftige med en elpisker i en helt ren og tør skål. Tilsæt sukker, og pisk videre, til æggehviderne er blevet til fast skum. Vend mandelmelsblandingen i æggehviderne med en ske, til dejen er glat.
Fyld dejen i en sprøjtepose med en rund tylle, eller klip blot et lille hul i posen på ca. 1 cm. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt flade, runde kager på størrelse med en femkrone og 3-4 mm tykke ud på bagepapiret. Tegn evt. først 40-48 små cirkler på bagepapiret, så er det nemmere at sprøjte kagerne ens ud. Bank bagepladen ned i bordpladen et par gange, så eventuelle små luftbobler i dejen forsvinder.
Lad kagerne hvile på bagepladen i 1 time, så overfladen tørrer. Dette er vigtigt, da kagerne ellers kan revne og hæve ujævnt op, når de bages.
Tænd ovnen på 175°. Bag kagerne på nederste rille i ovnen i ca. 12 minutter. Overfladen skal være lys, og bunden skal slippe bagepapiret. Lad kagerne køle helt af.
Sprøjt et lag chokoladeganache ud på bunden af halvdelen af kagerne, og læg dem sammen med den anden halvdel. Drys evt. kagerne med sigtet flormelis, og servér.

Tip!

Opbevar de sammenlagte macarons på køl. De kan holde sig 3-4 dage. Macarons er også velegnede til frysning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft