Blondie med chokoladeganache og krymmel
22. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Blondien er med smag af vanilje og pyntet med et tykt lag chokolade og sukkerkrymmel, som giver både knas og kulør til den søde kage.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bageformen. Smelt smørret, og hæld det i en røreskål. Tilsæt sukker, brun farin og vaniljekorn, og pisk det sammen.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk imellem hvert æg, til dejen er cremet. Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag vaniljeblondien i ovnen i ca. 20 minutter, til den har sat sig, men ikke er helt gennembagt. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål sammen med smørret. Opvarm fløden til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen i skålen. Lad den stå i 2 minutter, og rør det herefter sammen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig og bliver blank og elastisk.
Smør ganachen ud på den afkølede kage i et jævnt lag, og drys med farverigt krymmel. Sæt kagen på køl i et par timer, til ganachen har sat sig og er skærefast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk