Shortbread med pekannødder og chokoladeganache

31. januar 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Sprøde og smørbagte shortbread-kager, der egner sig perfekt som det søde indslag til eftermiddagskaffen eller teen.

Bemærk
Afkøling, chokoladeganache: Ca. 1 time.

Ingredienser

Udstyr

En sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Hak pekannødder og de tre slags chokolade groft, og sæt det til side. Skær det kolde smør i små tern.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og smør i en skål, og ælt det sammen til en grynet masse enten med hænderne eller i en røremaskine. Tilsæt æggeblommer, nødder og chokolade, og saml dejen med hænderne.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en stor firkant, der måler ca. 30 x 20 cm, og som er 1½ cm tyk.
Træk bagepapiret med dejen over på en bageplade, og bag den i ovnen i 18-20 minutter, til den er let gylden. Tag kagen ud, og skær den i aflange stykker, mens den stadig er lun.
Afkøl den helt, og bræk herefter stykkerne fra hinanden. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.
Hak chokoladen fint, og fordel den i en skål. Bring fløde og honning i kog i en gryde, og hæld blandingen over chokoladen.
Rør i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Tilsæt smør, whisky og salt, og rør ganachen ensartet.
Sæt ganachen på køl i ca. 1 time, til den sætter sig og tykner en smule, men stadig kan sprøjtes ud – hold godt øje med den undervejs, så den ikke bliver for hård!
Fordel ganachen i sprøjteposen, og dekorér kagerne med små fine toppe. Pynt med sukkerpynt, f.eks. bronze crunch.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar