Brownie med hindbærmousse og chokoladeganache

Kombinationen af intens brownie og frisk hindbærmousse er helt fantastisk. Og selvom det burde være nok i sig selv, så løfter chokoladeganachen kagen til helt nye højder.

Bemærk
Hviletid: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig masse.
Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, og lad den herefter køle helt af.
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne hindbær.
Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen. Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme hindbærblanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle lidt af.
Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.
Fordel hindbærmoussen over browniebunden i springformen, og stil kagen på køl i mindst 3 timer, så moussen kan sætte sig.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Tag skålen af varmen.
Bring fløden i kog i en kasserolle, og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i skålen med en dejskraber, til ganachen bliver flot blank.
Tag kagen ud af springformen, og sæt den på et kagefad. Hæld ganachen over, og pynt kagen med friske hindbær. Servér straks, eller stil kagen på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
26. december 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar